Zoomwijckvijver

De Zoomwijckvijver ligt in de wijk Zoomwijck en bestaat uit 3 vijvers die open met elkaar verbonden zijn en worden gescheiden door fietsbruggetjes. Rondom het water zijn vissteigers aanwezig, die iets in het water staan.

De eerste vijver aan de kant van het kleine winkelcentrum is een grote kom, de tweede vijver is een stuk smaller en de derde vijver is ook een kom met in het midden een eiland met veel (overhangende) bomen. Over het algemeen wordt er in de tweede vijver het minste gevangen, alhoewel het voor karpervissers soms leuke resultaten kan opleveren.

De waterdiepte ligt tussen de 50 centimeter tot ongeveer een meter. Er wordt op dit water vooral met de vaste stok gevist. Daarnaast is het water geliefd onder karpervissers. De vangsten bestaan vooral uit voorn, bliek, brasem en karper.

 

De vijvers lenen zich uitstekend om met kinderen te vissen. Er zwemmen in de vijvers wel veel eenden en aangezien dit water midden in een woonwijk ligt, vragen wij u zich netjes te gedragen en geen overlast te veroorzaken. Wat net als voor alle andere wateren in Oud-Beijerland geldt: laat de waterkant schoon en netjes achter, er zijn prullenbakken aanwezig.