Poortwijk kreek dokters

Het water van Poortwijk kreek dokters heeft zijn naam te danken aan het feit dat er hier vroeger een dokterspost aanwezig was. Tegenwoordig is deze dokterspost er niet meer, alhoewel er in de nabije omgeving wel een groot medisch centrum is gevestigd.

Het water is een verlengde van Poortwijk 1 en is dus in principe hetzelfde water, alleen zijn de omstandigheden anders. Het water is 30 tot 40 meter breed, met een waterdiepte aflopend tot ongeveer 1,80 meter. Aan de kant van Poortwijk 1 begint het water met een grote kom waar aan de overkant een appartementencomplex is gevestigd, een stukje verder bevindt zich een brede brug en verderop versmalt het water zich, vanwege een woonhuis met een grote wilgenboom die over het water hangt.

De vangsten bestaan vooral uit voorn, bliek en baars. Brasem wordt hier regelmatiger gevangen dan in Poortwijk 1 en de meeste brasems zijn erg groot en donker van kleur (boven de 50 cm). Ook zeer grote karper wordt hier gevangen, evenals grote snoek en roofblei. De beste vangstperiode is van mei tot en met november. Na november trekt de vis meestal naar het water in Poortwijk 1, vanwege de intrede van de winter.

Het water heeft een zeer steile kant (oppassen!). De gehele waterkant is voorzien van vissteigers.