Uitslag Kreekcup 2020

Zaterdag 26 september 2020 is de Kreekcup gevist. Met in het totaal 15 koppels en twee individuele vissers, hadden we een zeer goede opkomst. Er werd geloot in Café Den Boer Hoeve op de Stougjesdijk. Ons Genoegen sponsorde de koffie en thee. Dit was lekker wakker worden. Bedankt hiervoor! Ook de eigenaar van het café willen we hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van deze mooie locatie!

Op naar de stekken! De spullen konden opgebouwd worden en om 8 uur mocht er begonnen worden met vissen. Al snel bleek dat er vandaag een goed visje gevangen kon worden. Op vrijwel alle stekken werden er direct mooie voorns gevangen, met enkele grote uitschieters erbij. Zelfs een enkele zeelt of brasem liet zich al snel vangen.

Het weer zat ook redelijk mee. De voorspellingen waren niet al te best, maar toch hebben we veel droge periodes gehad. Dat is toch altijd wel lekker. Er was vandaag een vrije hengelkeuze en feederen met een paraplu op is voor veel mensen een reden om de feeder niet uit te pakken. Op zich was dit vandaag niet erg, de meeste vis werd toch met de stok gevangen!

De wedstrijd duurde tot 13 uur. Er waren meerdere koppels die vooraf een weegtas en weegschaal hadden meegekregen. Hierdoor kon er na afloop snel en gemakkelijk gewogen worden. We zaten immers toch redelijk ver van elkaar weg, dus dit was wel handig. Bij het wegen bleek dat de vis op de kreek toch nog volop aanwezig is. Al leek het een aantal jaren zo dat de grote hoeveelheid kleine vis en mooie maat voorns verdwenen waren, vandaag werd bewezen dat ze nog steeds in ruime hoeveelheid op de kreek rond zwemmen. Naast de vele voorns zijn er toch ook nog redelijk wat mooie, zware brasems gevangen. Mooie zeelten en opvallend veel karpers, die helaas niet allemaal te landen waren voor iedereen.

De prijsuitreiking werd gehouden bij de loods van Pieter Schipper op het industrieterrein in Oud-Beijerland. Hij had deze locatie beschikbaar gesteld, bedankt Pieter! Voor iedereen was er wat te drinken en een broodje hamburger of worst. Dit werd mogelijk gemaakt door Dream Well uit Werkendam, zij hebben dit voor ons gesponsord. Uiteindelijk kon er op deze heerlijke visdag maar één winnend koppel zijn. Dit waren Frans en Marcel van der Linden. Zij wisten op de Kreek Dokters 40.187 gram te vangen! Johan Bravenboer en Richard Groenewout werden tweede met 26.628 gram en Theo en Niels Batenburg werden derde met 25.014 gram! In totaal is er 206 kilo vis gevangen! Geweldig!

Iedereen bedankt voor de leuke dag en voor de geweldige opkomst.

Voor de volledige uitslag, klikt u hier.