Maandelijks archief: juni 2020

Nachtmarathon 26/27 juni 2020

Van vrijdagavond 19.00 uur tot zaterdag morgen 10.00 uur is de nachtmarathon gevist aan de Kraagweg in Zuid-Beijerland.
Omdat we geen wedstrijden mochten vissen buiten je gemeente hebben we dit jaar de nachtwedstrijd aan de Kraagweg gevist in Zuid-Beijerland.
We waren nog niet begonnen of kregen controle van 2 BOA’s  die naar onze vergunning vroegen. Onze vergunning die we van Aart van de Waal gekregen hadden was in orde en we konden de nacht blijven vissen.
Heel week prachtig weer met tempraturen van boven de 30 graden, maar vrijdag avond de veranderde het weer met vele onweersbuien tot gevolg.  Frans en Marcel van der Linden hadden voor iedereen een heerlijk stukje vlees klaargemaakt op de bbq die we gezamelijk  om 21.00 uur hebben gegeten. Wel op 1,5 meter afstand.
Het onweer dreigde al vanaf de start van de wedstrijd, maar het bleef op afstand tot 22.00 uur. Daarna barste het los en moesten we 1 uur schuilen in de auto. Het bleef daarna redelijk weer met af en toe een paar spetters regen, maar verder prima weer om een nachtje te vissen.
Vis werd ook gevangen, vele brasems , voorns en giebels werden er gevangen, maar ook paling en Richard wist nog een mooie snoek van 1 meter te vangen.
Marcel en Alex wisten de wedstrijd te winnen met 127 kg gevolg door Johan en Richard met 103 kg en Wouter en Huib met 71 kg.

Voor de overige uitslagen klik Hier.

 

Losse wedstrijden tijdens de Coronatijd 2020

Tijdens de Corona tijd hebben we wedstrijden gevist onder de regels van sportvisserij Nederland. We hebben met maximaal 3 vissers in verschillende vijvers gevist in Oud-Beijerland.
Na overleg met de gemeente HW konden we onder voorwaarden de wedstrijden opstarten.
Je kon je opgeven voor de wedstrijd tot vrijdag middag 16.00 uur.
Het loten werd door Cees Orgers op vrijdag avond gedaan en later op de avond in de app gezet.
Gewogen werd er met een driepoot en alleen de weger mocht de weegtas en de weegschaal aanraken. De weegtas werd aan de haakje aan de driepoot opgehangen en de visser kon hier zijn vangst ingooien waarna hij weer naar achter liep en de weger de weegtas aan de weegschaal kon hangen.
De uitslag werd later door Ander op de app gezet. Het inleggeld en de prijsuitreiking volgt later onder betere omstandigheden. Het visplezier in wedstrijd verband stond voorop.
Bezoekers werden op afstand gehouden door de materialen om je heen te leggen zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd bleef.

Voor de uitslagen van deze wedstrijden klik Hier.